Skarabacken 11, 121 48 Johanneshov 08-409 088 00 info@ama-dental.se

Vi genomför alla typer av behandlingar

AMA Dental är inriktade på traditionell tandvård, estetisk tandvård samt olika former av specialisttandvård. Våra kliniker är ljusa och behagliga och utrustade med den senaste tandvårdstekniken.

Nedan kan du läsa mer om våra behandlingar. Vi erbjuder tandvård med hög kvalitet och varm omsorg om patienten.
Det är möjligt tack vare erfarna och högt kompetenta tandläkare.

Tandhygienist

Med sin proffsighet och breda kunskap hjälper våra tandläkare dig att lägga grunden till en god tandhälsa. De arbetar främst med förebyggande tandvård för att du ska slippa tandsjukdomar, men även med behandling av skador som redan har uppkommit.


Estetisk Tandvård

Var stolt över ditt leende – Trivs du inte med ditt leende eller drar du dig för att visa tänderna när du skrattar? Idag vill allt fler människor rätta till sina tänder av estetiska skäl och inte enbart åtgärda skador. Det kallas för estetisk eller kosmetisk tandvård och är ett begrepp som ligger oss varmt om hjärtat.


Protetik

Vi utför ALLA typer av protetiska konstruktioner - med hög kvalité och kort tillverkningstid. Kostnader och val av metod diskuteras under det första konsultationsbesöket då vi undersöker dina tänder och upprättar en behandlingsplan. Våran mottagning förser bra service när det kommer till prosthetics lagningar, både fasta och borttagbara.


Kirurgi

Tandutdragning är en av de mest förekommande behandlingar. Läkeprocessen förflyter normalt utan problem, men en del av tandbenet försvinner alltid. Resultatet blir att tandbenet blir lägre och mindre brett än vad det var innan tandutdragningen. Dessutom påverkas tandköttets volym och form. Dessa förändringar kan uppkomma överallt i munnen, men den största ben- och tandköttsförändringen får man om man drar ut hörntanden.


Endodonti

Endodontisk behandling används vid sjukdom i pulpan. Det som leder till sjukdom i pulpan är tex kariesangrepp eller trauma mot tänderna. Under en endodontisk behandling avlägsnar man den sjuka pulpan och bakterierna från alla tandkanaler, både på mekanisk samt kemisk väg, bearbetning utav kanalvägarna samt slutligen rotfyllning. En sjuk pulpa kan bli orsaken till sjukdomar tex i hjärta, leder, njurar samt annat


Periodontologi

Periodontologi är den specialitet inom tandvård som omfattar diagnostisering och behandling av sjukdomar i tändernas fäste. Parodontit betyder ingenting annat än att tändernas stödjevävnader, som håller tänder fast i tandhålor, är sjukligt förändrade. Det är inte alltid möjligt att hitta orsaken till parodontit hos en patient eftersom sjukdomen kan orsakas av olika faktorer. De vanligaste är: dålig munhygien, nedsatt immunologiskt försvar, genetiska faktorer, långvarig stress och rökning.


Vill du ha en individuell rådgivning?